Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány leállítatta az 50 milliós porcelánbeszerzést

2008.04.17. 18:28

Az állami protokoll 50 millió forintot kért a köztársasági elnök és a miniszterelnök protokoll eseményein használatos, herendi porcelánból és ezüst evőeszközök álló, reprezentációs étkészlet kibővítésére. A protokoll szerviz felfrissítése azonban elmarad, mert Gyurcsány Ferenc (takarékossági okokból) leállítatta az akciót.

A mindenkori elnök és kormányfő kiemelt protokoll eseményein ugyanazzal az étkészlettel terítenek. A jelenleg mintegy 100 fő táplálására alkalmas készlet 2000 óta szolgálja ki a vendégseregeket.

Noha a szerviz hivatalosan a Külügyminisztérium, az Állami Protokoll leltárában szerepel, mégis a Sándor Palotában tartják. Annak idején ugyanis a köztársasági elnök protokollkeretéből vették az asztalneműt. Épp emiatt kérték most, hogy a készlet felduzzasztásának (a tervek szerint a jövőben 150 fő falatozhatott volna az állami Herendiből) költségét most a miniszterelnöki keretből fedezzék. Ám a miniszterelnök egyetlen fillért sem óhajt áldozni a célra.