Judit
3 °C
7 °C

Német László lett Nagybecskerek új püspöke

MTI
2008.04.23. 14:47
Német Lászlót, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkárát XVI. Benedek pápa a szerbiai Nagybecskereki Egyházmegye püspökévé nevezte ki - adott ki tájékoztatót szerdán a magyarországi Apostoli Nunciatúra. A kinevezés miatt a közeljövőben új titkárt kell választania az MKPK-nak. Német László 1956. szeptember 7-én született a vajdasági Hódságon (Odzaci), a volt Jugoszlávia területén. Szabadkán érettségizett, majd 1977-ben belépett az Isteni Ige Társaságába (Societas Verbi Divini), azaz a verbita missziós szerzetesrendbe. Az újonnan kinevezett püspök Lengyelországban végezte szerzetesi, filozófiai és teológiai tanulmányait. Német László 1987-től 1990-ig katolikus egyetemi lelkész volt a Fülöp-szigeteken, majd a római Gergely Egyetemen dogmatikából doktorált. Tíz évig az osztrák rendtartományban tevékenykedett, tanított az ottani és a lengyelországi verbita, illetve a zágrábi jezsuita főiskolán, Budapesten pedig két ízben volt vendégelőadó a Sapientia Főiskolán.

Német László 2000-től a Szentszék nemzetközi szervezetek mellett működő bécsi állandó képviseletén teljesített szolgálatot, majd 2004 tavaszán települt át Magyarországra, mivel a verbita rend általános rendfőnöke 2004 februárjában kinevezte magyarországi tartományfőnöknek. Ezt a megbízatást 2007. május 1-jéig látta el, az MKPK ezután 2006. július 15-én választotta titkárává és a testület szóvivőjévé - áll a közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?