Szilárda
-4 °C
2 °C

KDNP: Az állam késve fizet az egyházi iskoláknak

2008.04.25. 14:54

A Magyar Államkincstár köztartozásra hivatkozva nem, vagy később fizeti ki az egyházi iskoláknak a normatív támogatást, mert az oktatási intézmények csak késve tudnak adót fizetni - közölte Soltész Miklós, a KDNP országgyűlési képviselője pénteken sajtótájékoztatón.

Elmondása szerint sok olyan egyházi iskola van, amelynek gondot okoz a finanszírozás, mert a Magyar Államkincstártól késve kapják meg azt az adatnyilvántartást, ami alapján az APEH-nak be kell fizetniük a közterheket. Az APEH viszont amíg nem érkezik be hozzájuk az összeg, adótartozást állapít meg, így viszont nem fizethető ki a normatív támogatás. Soltész Miklós kérdésként fogalmazta meg, hogy az állam a saját iskoláival is így bánik-e, mert ha igen, akkor "még nagyobb a bűne".

"Nem nagy programokkal kell kezdeni, hanem körül kell nézni az ilyen kis (...) feladatok területén" - hangoztatta Soltész Miklós a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent cikkre hivatkozva. A Magyar Nemzet pénteki számában közölt cikk szerint egy halásztelki református középiskola, de az újság információi szerint karcagi, kaposvári és nagykőrösi iskolák is ilyen problémákkal küzdenek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!