Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kincses Gyula visszatér az ESKI élére

MTI
2008.04.25. 15:31

Kincses Gyula, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, miután április 30-ával lemondott államtitkári tisztségéről, újra az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet (ESKI) főigazgatója lesz - mondta a minisztersége utolsó napjait töltő Horváth Ágnes tárcavezető újságírói kérdésre pénteki, budapesti

sajtótájékoztatóján. Március végén az MSZP országos értekezletén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a szocialista párt elnöke bejelentette Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztését. Azt követően Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte, hogy a minisztert április 30-i hatállyal menesztik posztjáról.

Az SZDSZ parlamenti frakciója még aznap arra kérte a párt ügyvivői testületét: döntsenek arról, hogy a párt minisztereit és államtitkárait április 30-i hatállyal visszahívják a kormányból. Az ügyvivő testület ezt a döntést egyhangúlag hozta meg.

Horváth Ágnes közölte: Kincses Gyula azzal a feltétellel vállalta az államtitkári posztot, hogy ez idő alatt szünetelteti főigazgatói tevékenységét. Rapi Katalin április 14-ével mondott le az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkári posztjáról, azóta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyetteseként dolgozik - mondta a tárcavezető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?