Kincses Gyula visszatér az ESKI élére

MTI
2008.04.25. 15:31

Kincses Gyula, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, miután április 30-ával lemondott államtitkári tisztségéről, újra az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet (ESKI) főigazgatója lesz - mondta a minisztersége utolsó napjait töltő Horváth Ágnes tárcavezető újságírói kérdésre pénteki, budapesti

sajtótájékoztatóján. Március végén az MSZP országos értekezletén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a szocialista párt elnöke bejelentette Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztését. Azt követően Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte, hogy a minisztert április 30-i hatállyal menesztik posztjáról.

Az SZDSZ parlamenti frakciója még aznap arra kérte a párt ügyvivői testületét: döntsenek arról, hogy a párt minisztereit és államtitkárait április 30-i hatállyal visszahívják a kormányból. Az ügyvivő testület ezt a döntést egyhangúlag hozta meg.

Horváth Ágnes közölte: Kincses Gyula azzal a feltétellel vállalta az államtitkári posztot, hogy ez idő alatt szünetelteti főigazgatói tevékenységét. Rapi Katalin április 14-ével mondott le az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkári posztjáról, azóta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyetteseként dolgozik - mondta a tárcavezető.