Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Városnaményban demonstráltak a jobbikosok

2008.04.27. 19:56

A Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg tartott demonstrációt Vásárosnaményban vasárnap; felhívásuk szerint "a cigánybűnözés" ellen tiltakoztak, miután a beregi kisvárosban még április 19-én rablógyilkosság áldozata lett otthonában egy 69 éves férfi.

A demonstrációt a vásárosnaményi civilek felkérésére szervezte a Jobbik, s csatlakozott hozzá a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg is - mondta Gyüre Csaba, a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének elnöke. Szerinte a tiltakozó akcióban az érdeklődőkkel együtt legalább ezren vettek részt, a párt tagjai és szimpatizánsai mellett sokan a helyi lakosok közül is.

A Magyar Gárda tagjai közül 122-en, míg a Nemzeti Őrseregtől 68 egyenruhás vonult végig Vásárosnamény főutcáján, a polgármesteri hivatalnál beszédek hangzottak el, majd a résztvevők elmentek ahhoz a házhoz is, ahol a gyilkosság történt.