Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kompenzálják a kiesett vizitdíjat Szombathelyen

Független Hírügynökség
2008.04.29. 09:49

A szombathelyi önkormányzat májusban pótolja a házi- és gyermekorvosok kiesett vizitdíjának egy részét - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a város polgármesteri hivatalának szóvivője. Pesti Zsuzsa elmondta: a kompenzáció a korábbi vizitdíjbevétel 50 százalékát fedezi.A 43 szombathelyi háziorvosnak összesen 5 millió forintot utalnak át május hónapra. A szóvivő közölte azt is, hogy az orvosok csak a szombathelyi betegek után kapnak kompenzációt, vidéki pácienseik után nem.

A döntés azért csak egy hónapra szól, mert az önkormányzat megvárja, mi lesz a kormány és a Magyar Orvosi Kamara közötti tárgyalások eredménye a háziorvosok vizitdíj-kompenzációjáról. Az ott született döntés után határoznak arról, hogy meghosszabbítják-e a bevételek egy részének pótlását Szombathelyen.