Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Most LB-elnököt jelöl a köztársasági elnök

MTI
2008.04.29. 13:14

Sólyom László köztársasági elnök szerdán mutatja be jelöltjét a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztére a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, tájékoztatott a Köztársasági Elnöki Hivatal kedden. A köztársasági elnök szerdán öt órára várja a pártok frakcióvezetőit, hogy bemutassa a jelöltet a Sándor-palotában. Sajtóinformációk szerint a jelölt Baka András, a strasbourgi emberi jogi bíróság 1991-2007 közötti magyar bírája.

A köztársasági elnök először a Legfelsőbb Bíróság jelenlegi elnökével, Lomnici Zoltánnal találkozott február első napjaiban. Később napvilágra került információk szerint a találkozón Sólyom László közölte a főbíróval, más jelöltet keres a posztjára. Ezután az államfő találkozott az öt ítélőtábla elnökével, majd a múlt héten fogadta a 19 megyei bíróság és a Fővárosi Bíróság elnökét is.

A Legfelsőbb Bíróság elnökének hatéves megbízatása idén június 24-én jár le. Az új főbírót az államfő jelöli és az Országgyűlés választja meg kétharmados többséggel.