Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz ellenzi az állami vezetők számának növelését

MTI
2008.04.29. 13:14

A Fidesz azt fontolgatja, hogy a kormányátalakítás kapcsán módosító indítványt nyújt be, hogy megakadályozza az állami vezetők számának emelését, mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója kedden. A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy a miniszterelnök a kormányzati bürokrácia felduzzasztásával próbálja párton belüli pozícióját és legitimációját erősíteni, indokolta Répássy Róbert, hogy miért mérlegelik módosító indítvány benyújtását.

Mint mondta, valóban igaz, hogy az ellenzék nem szokott beavatkozni kormányátalakítási ügyekbe, hiszen a miniszterelnök joga kialakítani a kormány szerkezetét, az azonban már költségvetési takarékossági kérdés, így nem lehet a kormány belügye, hogy az átalakítás mennyivel növeli meg az állami kiadásokat. Répássy Róbert emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök korábban olcsóbb államot ígért, és azt, hogy a kormány magán kezdi a takarékoskodást, most azonban párton belül szövetségeit nevezi ki miniszternek és államtitkárnak. Az ellenzéki politikus szerint hétfőn döntik el, hogy benyújtják-e módosító indítványukat a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény kormány által kezdeményezett módosításához.