Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Vádat emeltek Weiszenberger László ellen

Havariapress
2008.04.29. 20:08

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Weiszenberger László ellen. A korábbi kistérségi megbízottat - aki később MSZP-s önkormányzati képviselő is lett - hivatali befolyással való üzérkedéssel vádolja a főügyészség. A fiatal politikus tavaly akkor vált ismertté, amikor kiderült, hogy kistérségi megbízottként vissza nem térítendő támogatást ígért vállalkozóknak, de az összeg egy részét visszakérte tőlük.

A Bács-Kiskun megyei Főügyészség vádiratának megállapításai szerint a most 31 éves férfi közbenjárására 2003-2004-ben a kunfehértói Rózsa Motel összesen 17 millió forint állami támogatást kapott, szabadidőpark létesítésére. Weiszenberger azonban ötmillió forintot visszakért, arra hivatkozva, hogy ezt vissza kell juttatnia bizonyos minisztériumi illetékesekhez. Mivel a vállalkozók sokallták ezt az összeget, ezért két és fél millióra szállította le a követelését, végül - a vád szerint - ezt sem kapta meg.

A főügyészség szerint nem lehetett bizonyítani, hogy valóban volt a minisztériumban olyan ember, aki igényt tartott a visszakért összegre, maga Weiszenberger viszont elismerte, hogy kért pénzt a vállalkozótól. A férfi vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással való üzérkedés vádjával állhat a bíróság elé.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!