Árpád
-2 °C
4 °C

Módosítják az MSZP-frakció munkáját az önálló kormányzás miatt

MTI
2008.04.29. 21:35

A kisebbségi kormányzás miatt a frakció napi munkájának átalakításáról esett szó az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának keddi budapesti ülésén. A frakcióülésen történtekről Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes tájékoztatta az újságírókat. A politikus kiemelte, ahhoz, hogy felkészüljenek az önálló szocialista kormányzásra, a frakciószabályzat kiegészítésére, pontosítására lesz szükség. Kérdésre válaszolva hozzátette: ez nem jelent szigorítást.

Mesterházy Attila arról is beszélt, hogy a frakció arra kéri a kormányt, a szélesebb körű, társadalmi és civil partnerekkel történő egyeztetésen jobban vegye igénybe a képviselők munkáját. Egy másik kérdésre válaszolva az MSZP politikusa úgy fogalmazott, a szocialista párt egyeztetésre van kényszerítve, ezért remélik, hogy a jövőben a parlamentben olyan javaslatokat tudnak tenni, amelyek elnyerik az SZDSZ, a Fidesz és az MDF támogatását. Ugyancsak kérdésre válaszolva Mesterházy Attila azt mondta, a frakcióülésen nem volt szó a betegségük miatt képviselői tevékenységüket nem gyakorló frakciótagok pótlásáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?