Botond, Mózes
EUR 389,45 Ft
USD 373,26 Ft
12 °C
29 °C

Elkezdődtek az érettségi vizsgák

Független Hírügynökség
2008.05.05. 08:27

Megkezdődtek hétfő reggel nyolc órakor az ország több mint ezer iskolájában a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgák. Az első vizsganapon középszinten 83 ezer 109, emelt szinten 2 ezer 357 diák méreti meg magát. Az érettségizők helyesírási szótárt használhatnak, amit a szervező intézmény biztosít.

A vizsga felépítése az előző évekhez képest nem változik. Középszinten egy szövegértési feladatot kell megoldani 60 perc alatt, valamint egy fogalmazást megírni - erre 180 perc áll rendelkezésre. Az emelt szint egyrészt három szövegalkotási feladatból áll, amely három adott műfajú, önálló fogalmazás megírását jelenti. A vizsga másik részében egy nyelvi-irodalmi-műveltségi tesztet kell megoldani, ami egy alkotáshoz kapcsolódik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek