Fizetésemelést kapnak a körzeti megbízottak

MTI
2008.05.15. 16:29

Csaknem 2.000 körzeti megbízott kap havonta 30-40.000 forinttal magasabb jövedelmet egy június 1-jével életbe lépő módosítással - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium sajtó és kommunikációs osztálya csütörtökön az MTI-vel.

Indoklásként hozzátették, hogy több mint 10 éve húzódó probléma már a rendőrségen a körzeti megbízottak alacsony jövedelme. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium fontosnak tartotta a probléma megoldását, hiszen a körzeti megbízottak azok, akik közvetlen kapcsolatban állnak a polgárokkal, így sokat tudnak tenni a közrend, közbiztonság javítása érdekében - olvasható a kommünikében.

A rendőrség szolgálati szabályzatáról kiadott IRM-rendelet szerint a körzeti megbízott a rendőri szerv vezetője által meghatározott körzetben teljesít szolgálatot, tevékenységét önállóan szervezi. Alapvető feladata a rendőrség és a lakosság kapcsolatának fenntartása, meghatározott bűnügyi nyomozások elvégzése, a működési területét érintő körözés folytatása, szabálysértési ügyekben az előzetes intézkedés, illetve a meghatározott vasúti, légi és vízi rendészeti rendőri munka végzése.