Nem támogatják az egri főorvosok a HospInvestet

MTI
2008.05.26. 17:28

Átnyújtották közleményüket Székely Tamás egészségügyi miniszternek az egri kórházvédő bizottság tagjai hétfőn az Egészségügyi Minisztériumban, majd a tárca parkolójában tájékoztatták az újságírókat. A miniszter arra kérte a feleket, hogy szakmai alapon kíséreljék meg a vitás kérdések a rendezését. A dokumentumot aláíró 18 osztályvezető főorvos amiatt fejezi ki aggodalmát, hogy a Heves Megyei Önkormányzat a HospInvest Zrt.-nek adta az egri Markhot Ferenc Kórház működtetési és vagyonkezelési jogát.

A HospInvest Zrt. többek közt azért nem nyerte el az orvosi kar döntő többségének bizalmát, mert nem tartják megfelelőnek a cég eddigi tevékenységét, az egyes osztályokon történő bemutatkozását, a szakmai koncepcióját, valamint elutasítják a már kiküldött dolgozói munkaszerződések tartalmát - áll a dokumentumban.

A Székely Tamással folytatott konzultáció után a kórházvédő bizottságot képviselő Kulcsár Dániel arról tájékoztatta a minisztert, hogy 800-an nem hajlandók aláírni a HospInvest Zrt. munkaszerződését. Székely Tamás ígéretet tett arra, hogy mindkét felet meghallgatja, valamint felhívta a figyelmet az ellátás biztonságának megtartására, mondta Kulcsár Dániel.