Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Az I. kerület visszakéri a Budai Gyermekkórház aktív ágyait

MTI
2008.05.30. 17:05

Az I. kerületi képviselő-testület a fővárosi önkormányzathoz és az egészségügyi miniszterhez fordult azzal, hogy a Budai Gyermekkórház kapja vissza aktív (gyógyító) ágyait. Azt szeretnék, hogy "az intézmény kapja vissza az aktív ágyakat, amelyeket tavaly az egészségügy átalakítása során a kormány egyetlen tollvonással, és minden szakmai indok nélkül megszüntetett", áll közleményükben

Az előterjesztést beadó önkormányzat reméli, hogy Székely Tamás egészségügyi miniszter felelősséget érez a gyermekegészségügy iránt, és a Budai Gyermekkórház aktív ágyainak visszaállításával megoldja azt az áldatlan állapotot, amely kialakult a budai gyermekegészségügyben.

A kormány tavalyi döntésének értelmében megszüntette a Budai Gyermekkórház aktív ágyait, az intézmény a budai kerületek és a budai agglomeráció egyetlen gyermekkórháza volt. Korábban már a képviselő-testület tett azért lépéseket, hogy az intézmény visszakapja aktív kapacitásait és legyen súlyponti kórház, azonban erre a megkeresésre nem érkezett választ, fogalmaz a kommüniké. A Budai Gyermekkórház jelenleg száz krónikus ággyal működik.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft