Fodor-Semjén találkozó: több közös pont

MTI
2008.07.02. 16:46

Semjén Zsolt KDNP-elnökkel is találkozott a Párbeszéd programja jegyében Fodor Gábor. A liberális párt vezetője a tárgyalást követő közös sajtótájékoztatón három olyan területet emelt ki, ahol közös pontokat talált Semjén Zsolttal: az SZDSZ számára stratégiailag fontos környezetvédelmet, az emberi jogi kérdéseket, ezen belül a Tibetről szóló országgyűlési határozati javaslatot és a pártfinanszírozást. Hozzátette: utóbbit szeretnék újra napirendre tűzni az Országgyűlésben.

Semjén Zsolt elmondta, valószínűleg az SZDSZ és a KDNP az a két parlamenti párt, amely világnézeti kérdésekben a legtávolabb áll egymástól, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnának párbeszédet folytatni és bizonyos kérdésekben akár együttműködni.

A KDNP vezetője arról is beszélt, hogy az ország helyzetét értékelve mindketten úgy látták, minél hamarabb változásokra van szükség. Amíg azonban az SZDSZ cselekvési programot vár a kormánytól, addig a KDNP azt szeretné, ha minél hamarabb előre hozott országgyűlési választásokat tartanának.