Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Januártól dolgozni kell a segélyért Kömlődön is

2008.09.02. 18:56

Ötezer forintonként egy napot közérdekű munkával kell tölteni a Komárom-Esztergom megyei Kömlődön januártól a szociális segélyt kérő munkaképes embereknek, erről döntött legutóbbi ülésén a község képviselő-testülete. "Igazságtalan, hogy valaki minimálbérért nyolc órát dolgozik, míg más, munkaképes emberek szinte ugyanennyit kapnak, ha szociális segélyért folyamodnak, ahelyett, hogy dolgoznának" - indokolta a döntést kedden a polgármester.

Kiss Ferenc elmondta, nem akarnak törvénytelenül eljárni, ezért hétfőn meghozott rendeleteik csak jövő év januárjától hatályosak, mivel bíznak abban, hogy addigra kedvezően változik meg a jogszabályi háttér. A településen jövőre megvonják a rendszeres gyermekvédelmi támogatást attól a szülőtől, akinek gyermeke igazolatlanul és rendszeresen hiányzik az iskolából, illetve az iskolai életre felkészítő óvodai foglalkozásokról.

A polgármester tájékoztatása szerint a közérdekű munka szigorítása négy főt érint, gyermekvédelmi támogatást pedig 9 család 24 gyermeke kap az 1100 lelkes faluban.