Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Januártól dolgozni kell a segélyért Kömlődön is

2008.09.02. 18:56

Ötezer forintonként egy napot közérdekű munkával kell tölteni a Komárom-Esztergom megyei Kömlődön januártól a szociális segélyt kérő munkaképes embereknek, erről döntött legutóbbi ülésén a község képviselő-testülete. "Igazságtalan, hogy valaki minimálbérért nyolc órát dolgozik, míg más, munkaképes emberek szinte ugyanennyit kapnak, ha szociális segélyért folyamodnak, ahelyett, hogy dolgoznának" - indokolta a döntést kedden a polgármester.

Kiss Ferenc elmondta, nem akarnak törvénytelenül eljárni, ezért hétfőn meghozott rendeleteik csak jövő év januárjától hatályosak, mivel bíznak abban, hogy addigra kedvezően változik meg a jogszabályi háttér. A településen jövőre megvonják a rendszeres gyermekvédelmi támogatást attól a szülőtől, akinek gyermeke igazolatlanul és rendszeresen hiányzik az iskolából, illetve az iskolai életre felkészítő óvodai foglalkozásokról.

A polgármester tájékoztatása szerint a közérdekű munka szigorítása négy főt érint, gyermekvédelmi támogatást pedig 9 család 24 gyermeke kap az 1100 lelkes faluban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!