Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

MSZP: Még mindig két SZDSZ van

2008.09.08. 06:50

A szocialisták szerint elsősorban az SZDSZ van csapdahelyzetben a két párt közötti megegyezés kérdésében, írta a hétfői Népszabadság, MSZP-frakcióbeli forrásokra hivatkozva. A lap idézi a szocialistákat, akik szerint a szabad demokraták "olyan utcába terelték be magukat, ahonnan arculatvesztés, vagy pártszakadás nélkül már nem lehet kijönni". Fodor Gábor SZDSZ-elnök ezzel szemben azt hangoztatja: képviselőiket nem lehet zsarolni, megosztani, a frakció egységes lesz.

"A legnagyobb baj az, hogy még mindig legalább két SZDSZ van, pedig nekünk elég lenne eggyel is megbirkózni. Ez az erőfitogtatás tulajdonképpen a liberális elnökválasztás harmadik fordulója is egyben, ami csak megnehezíti a kompromisszumkötést" - mondta a Népszabadság egyik szocialista forrása.

A lap emlékeztet arra, hogy az MSZP Lamperth Mónika pártelnöki kabinetvezetőt bízta meg azzal, hogy Fodor Gáborékkal időpontot egyeztessen a tanácskozást illetően. A Népszabadság úgy tudja, hogy Lamperth már tárgyal ez ügyben, de lapzártakor még nem volt ismeretes, hogy végül melyik napban állapodtak meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!