Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

MSZP: Még mindig két SZDSZ van

2008.09.08. 06:50

A szocialisták szerint elsősorban az SZDSZ van csapdahelyzetben a két párt közötti megegyezés kérdésében, írta a hétfői Népszabadság, MSZP-frakcióbeli forrásokra hivatkozva. A lap idézi a szocialistákat, akik szerint a szabad demokraták "olyan utcába terelték be magukat, ahonnan arculatvesztés, vagy pártszakadás nélkül már nem lehet kijönni". Fodor Gábor SZDSZ-elnök ezzel szemben azt hangoztatja: képviselőiket nem lehet zsarolni, megosztani, a frakció egységes lesz.

"A legnagyobb baj az, hogy még mindig legalább két SZDSZ van, pedig nekünk elég lenne eggyel is megbirkózni. Ez az erőfitogtatás tulajdonképpen a liberális elnökválasztás harmadik fordulója is egyben, ami csak megnehezíti a kompromisszumkötést" - mondta a Népszabadság egyik szocialista forrása.

A lap emlékeztet arra, hogy az MSZP Lamperth Mónika pártelnöki kabinetvezetőt bízta meg azzal, hogy Fodor Gáborékkal időpontot egyeztessen a tanácskozást illetően. A Népszabadság úgy tudja, hogy Lamperth már tárgyal ez ügyben, de lapzártakor még nem volt ismeretes, hogy végül melyik napban állapodtak meg.