Jenő
-3 °C
6 °C

Az SZDSZ nem ér rá az ellenzéki találkozóra

MTI
2008.09.09. 17:09

Az SZDSZ számára nem alkalmas a szerdai időpont, ezért nem vesz részt az MDF elnöke által kezdeményezett ellenzéki pártvezetői találkozón - mondta Gulyás József, a liberális párt ügyvivője. Már korábban jeleztük, hogy számunkra nem alkalmas a szerdai időpont, ám ez nem jelenti azt, hogy kitérnénk az egyeztetés elől, ugyanis más időpontban készek vagyunk tárgyalni az ellenzéki pártokkal - mondta Gulyás József. Hozzátette: az SZDSZ számára nem érdektelen a három ellenzéki párt véleménye.

Gulyás József úgy vélte, a jelenlegi politikai patthelyzetben van miről beszélni az ellenzéki pártoknak. Az SZDSZ szerint a megoldás csak egy szakértői kormány lehet, nem az előre hozott választás. Dávid Ibolya, az MDF elnöke augusztus 30-án kezdeményezte az ellenzéki pártok találkozóját a jövő évi költségvetési és adótörvényekről. Mint akkor írta, "a magyar belpolitikában komoly fordulópontot jelenthet a nemsokára kezdődő őszi ülésszak, s ebben kulcsszerepe lesz a jelenleg parlamenti többséget alkotó ellenzéki pártoknak".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?