Szilvia
5 °C
16 °C

MSZP-s helyi népszavazás a debreceni "busz-bizniszről"

MTI
2008.09.11. 15:14

Helyi népszavazást kezdeményez az MSZP debreceni önkormányzati frakciója a tömegközlekedés átalakításával kapcsolatos pályázat miatt - jelentette be Varga Zoltán, a szocialisták városi alelnöke. "A Kósa-féle busz-bizniszre magyarázat nincs, kérdőjel annál több!" címmel tartott sajtótájékoztatón a politikus emlékeztetett rá, hogy bár jelenleg 2012-ig hatályos közszolgáltatási szerződés van érvényben a Hajdú Volán Zrt.-vel, a közgyűlés ennek ellenére tavasszal új pályázatot írt ki a helyi autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállításra.

Varga Zoltán szerint nem igazak azok az érvek, miszerint azért kell változtatni, mert a jelenlegi cég által nyújtott szolgáltatás rossz minőségű és drága. Varga Zoltán annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a fideszes többségű debreceni közgyűlés támogatni fogja a képviselők egynegyede által benyújtandó helyi népszavazási kezdeményezést. A Fidesz ugyanis elkötelezett híve a népszavazásnak, s mint többször kifejtették, egy-egy népszavazás a demokrácia ünnepe - tette hozzá Varga Zoltán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?