Judit
2 °C
7 °C

Sokan hiányolják a megfelelő betegtájékoztatást

Független Hírügynökség
2008.09.18. 10:18

Másfélszer többen fordultak bejelentéssel az Egészségbiztosítási Felügyelethez (EbF) 2008 első felében, mint a múlt év hasonló időszakában, a szervezetet több mint 3500-an keresték fel. A felügyelet június 30-ig 423 első fokú határozatot hozott, melyből 144 esetben bírságot is kiszabott. Ennek összege meghaladta a 61 millió forintot, derül ki a felügyelet csütörtöki közleményéből. A biztosítottak jogainak védelmére létrehozott EbF-nél legtöbben az ellátások színvonalával és a betegjogokkal kapcsolatban fogalmaztak meg kifogásokat. A panaszosok gyakran sérelmezték például a nem megfelelő betegtájékoztatást vagy az orvosok hozzáállását.

Az ügyfélszolgálati irodán, telefonon, levélben és emailben összesen 3534 megkeresés érkezett 2008. első félévében. Ennek 30 százaléka panasz, a fennmaradó 70 százaléka egyéb bejelentés, tájékoztatás kérése volt. A felügyelet munkatársai az észrevételek 80 százalékára azonnal válaszolt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?