Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félpályás útlezárás Csornán

MTI
2008.09.19. 17:16

Lezárták a városon áthaladó főutak bevezető szakaszainak egy-egy sávját péntek délután Csorna lakói, hogy így hívják fel a figyelmet a számukra már-már elviselhetetlen átmenő forgalomra. Kora délutánig összesen közel 80 jármű sorakozott fel a Győrt Sopronnal összekötő 85-ös és a Mosonmagyaróvár-Szombathely közötti 86-os főutak Csornára vezető szakaszán a város négy "kapujánál". A közlekedés félpályán váltakozva halad rendőri forgalomirányítás mellett. A feltorlódó autósorok egyre hosszabbak mindegyik irányban. A veszteglő autósoknak a demonstrálók almát, langallót, vizet kínáltak.

Csorna lakossága az elkerülő út megépítésének halogatása miatt tűrőképessége határára érkezett - indokolta a jobboldali vezetésű önkormányzat által szervezett forgalomlassító akciót Gyopáros Alpár alpolgármester. A fideszes politikus elmondta: naponta több mint 20 ezer jármű halad át a városon, ebből 5-6 ezer nehézgépjármű. Emiatt növekszik a levegőszennyezés, a zajártalom, a balesetveszély. Az elkerülő út építése ügyében évek óta nem történt előrelépés, a kormányzati illetékesek csak ígérgetnek. A demonstráció a tervek szerint este hat óráig tart.