Szilvia
5 °C
16 °C

Elítéli az Index újságírójának bántalmazását a Fidesz Ifjúsági Tagozata

MTI
2008.09.22. 19:43

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Ifjúsági Tagozata a leghatározottabban elítéli az Index újságírójának megtámadását a szombati, Hősök terén tartott tüntetésen. Azok, akik ezt tették, nem csupán egy riportert bántalmaztak, hanem a demokrácia egyik sarokkövét, a sajtószabadságot támadták meg, olvasható a közleményben.

Az újságírók akadálytalan munkavégzése nélkül a nyilvánosság tájékoztatása és a hatalom ellenőrzése szenved csorbát, ezért mély aggodalommal figyeljük azt a sajnálatos tendenciát, hogy 2006-óta egyre több újságírót ért hivatásával összefüggésben atrocitás. Ahogyan elítéltük a Magyar Nemzet újságírójának a nemzetbiztonsági szolgálat általi zaklatását, a HVG munkatársának rendőrségi őrizetbe vételét, vagy éppen Veres János Hír Tv-vel szembeni inzultusát, úgy a Fidesz Ifjúsági Tagozata most is - az elkövetők személyétől függetlenül - kiáll a demokrácia alapértékeinek érvényesülése mellett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?