Árpád
-2 °C
3 °C

Meghosszabbították a nyomozást a Hír Tv-s lejáratási ügyben

MTI
2008.09.23. 08:08

A Fővárosi Főügyészség a Népszavával azt közölte, meghosszabbították a határidejét annak a nyomozásnak, amely egy Hír Tv-s riporter feljelentése alapján indult, és előbb áldrogbotrányként, később lejáratási ügyként vált ismertté.

Az eredeti feljelentést még a Nemzeti Nyomozó Irodán tette a riporter kábítószerrel való visszaélés miatt, majd innen a nyomozás hosszú utat járt be: az iratokat előbb a BRFK-hoz, majd Debrecenbe, a cselekmény helye szerint illetékes hatósághoz küldték.

A már egyszer meghosszabbított nyomozati határidő hétfőn járt volna le, ám a főügyészség újabb két hónapot adott a vizsgálódásra.

Az ügy augusztusban kezdődött, amikor a Hír Tv bemutatott egy felvételt, melyen arról beszéltek, hogyan lehetne bajba keverni a televízió két riporterét. A beszélgetés szerint egy Baráth Miklós nevű férfi feladata az lett volna, hogy drogot rejtsen el az újságírók kocsijába, ám ő ehelyett sütőport tett az autóba, és a riportereket tájékoztatta a megbízásról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?