Judit
2 °C
7 °C

Népszavazási kérdéseket hagyott jóvá az OVB

MTI
2008.09.23. 19:09

Két népszavazási kérdést támogatott a benyújtott 23 közül keddi ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB). Az egyik kérdés az országgyűlési képviselőknek járó költségtérítésről, a másik a büntethetőség korhatárának csökkentéséről szól. Hitelesítette a testület azt a kezdeményezést, amely szerint arról tartanának népszavazást: "Egyetért-e ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?". Ugyancsak hitelesítették azt a kérdést, amely úgy szól: "Egyetért-e ön azzal, hogy a 14 éves büntethetőségi korhatár 10 éves korra csökkenjen?"

A testület ülésének napirendjén eredetileg szerepelt az is, hogy kitűzik az időközi országgyűlési képviselő-választást Budapest 12. számú egyéni választókörzetében. Az OVB elnapolta a kérdés megvitatását, mivel a jogorvoslati határidő szeptember 25-én jár le és ez előtt nem hozhatnak döntést. A választási bizottság erről jövő heti ülésén tárgyal. Budapest 12. számú egyéni választókörzetében, a Ferencvárosban azért kell időközi választást tartani, mert Gegesy Ferenc szabad demokrata országgyűlési képviselő lemondott mandátumáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?