Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hankó Faragó is jelölteti magát az SZDSZ OT élére

Index, MTI
2008.09.25. 09:27

Hankó Faragó Miklós is jelölteti magát az SZDSZ országos tanácsának (OT) elnöki posztjára. A képviselő azután döntött az indulás mellett, hogy a párt tagjai közül sokan biztosították támogatásukról. Hankó Faragó úgy véli, az SZDSZ alapító tagjaként jól ismeri a pártot, hiszen valamennyi vezető testületben dolgozott már, így az ügyvivői testületben is, jelenleg is tagja az ot-nak és a frakciónak, és volt már megyei elnök is.

Szent-Iványi István, a párt európai parlamenti képviselője az Indexnek adott interjújában szerdán jelentette be, hogy megpályázza az ot elnöki posztját. Hankó Faragó Miklós erre reagálva azt mondta: régóta ismeri a másik jelöltet, és kitűnő politikusnak tartja. Sokakkal egyetértve azonban úgy véli, hogy korrigálni kell az üt eddigi politikáját, amit Szent-Iványi is támogatott. Hozzátette: véleménye szerint az ot elnökének hétfőtől hétfőig, teljes erejével és munkabírásával kell tudnia részt venni a hazai politikai életben.

Arra a kérdésére, hogy Szent-Iványi István ellenében való indulása nem kaphat-e olyan felhangot, hogy fodoristák és kókisták küzdenek egymás ellen, azt válaszolta: mint mindenki, az elnökválasztáson ő is szavazott az egyik jelöltre, de ettől még autonóm politikusnak tartja magát. Hozzátette: közismert, hogy a kampány során Kóka Jánost támogatta, hiszen szerinte az ő programja kínált megfelelő válaszokat az SZDSZ számára. De - mint mondta - azóta számtalan ügyben tudott együtt dolgozni a Fodor Gábort támogató politikusokkal.