Hankó Faragó is jelölteti magát az SZDSZ OT élére

Index, MTI
2008.09.25. 09:27

Hankó Faragó Miklós is jelölteti magát az SZDSZ országos tanácsának (OT) elnöki posztjára. A képviselő azután döntött az indulás mellett, hogy a párt tagjai közül sokan biztosították támogatásukról. Hankó Faragó úgy véli, az SZDSZ alapító tagjaként jól ismeri a pártot, hiszen valamennyi vezető testületben dolgozott már, így az ügyvivői testületben is, jelenleg is tagja az ot-nak és a frakciónak, és volt már megyei elnök is.

Szent-Iványi István, a párt európai parlamenti képviselője az Indexnek adott interjújában szerdán jelentette be, hogy megpályázza az ot elnöki posztját. Hankó Faragó Miklós erre reagálva azt mondta: régóta ismeri a másik jelöltet, és kitűnő politikusnak tartja. Sokakkal egyetértve azonban úgy véli, hogy korrigálni kell az üt eddigi politikáját, amit Szent-Iványi is támogatott. Hozzátette: véleménye szerint az ot elnökének hétfőtől hétfőig, teljes erejével és munkabírásával kell tudnia részt venni a hazai politikai életben.

Arra a kérdésére, hogy Szent-Iványi István ellenében való indulása nem kaphat-e olyan felhangot, hogy fodoristák és kókisták küzdenek egymás ellen, azt válaszolta: mint mindenki, az elnökválasztáson ő is szavazott az egyik jelöltre, de ettől még autonóm politikusnak tartja magát. Hozzátette: közismert, hogy a kampány során Kóka Jánost támogatta, hiszen szerinte az ő programja kínált megfelelő válaszokat az SZDSZ számára. De - mint mondta - azóta számtalan ügyben tudott együtt dolgozni a Fodor Gábort támogató politikusokkal.