Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elhalasztották az Index.hu kontra főváros tárgyalást

MTI
2008.09.25. 13:43

Elhalasztották az Index.hu által a Fővárosi Önkormányzat ellen a 4-es metró építésével kapcsolatos közérdekű adat kiadásának megtagadása miatt indított per tárgyalását csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A felperes jogi képviselője a tárgyaláson elmondta, annak ellenére, hogy az internetes portál által kért, a metró építésével kapcsolatos hatástanulmány időközben hozzáférhetővé vált az interneten, fenntartják a keresetüket, mert a törvény szerint az eljárásban a bíróságnak azt az időpontot kell figyelembe vennie, amikor megtagadták az adat kiadását. Azt kell vizsgálni, hogy a kérés időpontjában volt e oka megtagadni az adatok kiadását, tette hozzá.

Az alperes jogi képviselője a kereset elutasítását kérte, arra hivatkozva, hogy időközben a kért adatok nyilvánosságra kerültek. A per okafogyottá vált, mondta az önkormányzat ügyvédje.

A per október 21-én folytatódik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?