Piroska
3 °C
4 °C

A Fidesz feljelenti Szilvásyt

2008.09.28. 23:02

Feljelenti a Fidesz Szilvásy Györgyöt, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő minisztert - közölte Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója, jogi kabinetjének vezetője az MTV A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este. A feljelentést hétfőn teszik meg hivatalos és személyes adatokkal való visszaélés miatt - tette hozzá Répássy Róbert.

Úgy fogalmazott: "A legsötétebb diktatúrák szokták azzal etetni az alattvalóikat, hogy nem a hatalom figyeli meg a politikai ellenfeleiket, hanem az ellenséges ellenzék figyeli meg a jóságos kormányt". Répássy Róbert szerint a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter és a kormány játszmájáról van szó, s azt politikai célokra használják fel.

A politikus blöffnek nevezte, hogy több száz telefonbeszélgetés zajlott volna az UD Zrt. és a fideszes politikusok között, Répássy - mint mondta - összesen hét ilyen beszélgetésről tud. A politikus úgy vélte, az adatgyűjtési ügy már túljutott azon a szinten, hogy parlamenti bizottságok vizsgálják. Ezeket az ügyeket jogi és törvényességi szempontok szerint kell vizsgálni - jelentette ki, hozzátéve, a Fidesz honlapján közzétett hangfelvételeket a rajtuk szereplők hozzájárulásával hozták nyilvánosságra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!