János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százmilliós adóssággal távozott Neszmély polgármestere

MTI
2008.12.17. 10:21

Neszmélyen 102 millió forint tartozást követelnek a hitelezők az önkormányzattól, amit lehetetlen teljesíteni a 240 milliós költségvetésből. A volt polgármester elleni büntetőeljárásban februárban várható vádemelési javaslat, írta szerdai számában a 24 Óra, Komárom-Esztergom megye egyik napilapja.

Az önkormányzat mellé kirendelt pénzügyi gondnok összesítése szerint az összeg nagyobb is lehetne, de nem mindegyik tételt fogadták el érvényes követelésnek. Hiába várja a pénzét az, aki milliókat adott készpénzben a polgármesternek szóbeli, vagy egy füzetpapírra felírt megállapodás alapján.

A volt polgármester, az áprilisban leköszönt Benkő Ferenc is követelőként lépett fel, 631 ezer forintra tart igényt, költségátalányra, szabadságmegváltásra és táppénztartozásra hivatkozva. Az önkormányzat a legnagyobb összeggel, 40,8 millió forinttal egy banknak tartozik, ugyanis a polgármester a település nevében úgy vállalt készfizető kezességet a hitelekért, hogy arról az önkormányzatnál senki nem tudott - közölte a lap.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!