Százmilliós adóssággal távozott Neszmély polgármestere

MTI
2008.12.17. 10:21

Neszmélyen 102 millió forint tartozást követelnek a hitelezők az önkormányzattól, amit lehetetlen teljesíteni a 240 milliós költségvetésből. A volt polgármester elleni büntetőeljárásban februárban várható vádemelési javaslat, írta szerdai számában a 24 Óra, Komárom-Esztergom megye egyik napilapja.

Az önkormányzat mellé kirendelt pénzügyi gondnok összesítése szerint az összeg nagyobb is lehetne, de nem mindegyik tételt fogadták el érvényes követelésnek. Hiába várja a pénzét az, aki milliókat adott készpénzben a polgármesternek szóbeli, vagy egy füzetpapírra felírt megállapodás alapján.

A volt polgármester, az áprilisban leköszönt Benkő Ferenc is követelőként lépett fel, 631 ezer forintra tart igényt, költségátalányra, szabadságmegváltásra és táppénztartozásra hivatkozva. Az önkormányzat a legnagyobb összeggel, 40,8 millió forinttal egy banknak tartozik, ugyanis a polgármester a település nevében úgy vállalt készfizető kezességet a hitelekért, hogy arról az önkormányzatnál senki nem tudott - közölte a lap.