Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A volt alpolgármester nyerte a választást Pécsett

Inforádió
2001.10.29. 08:19
Mikes Éva, a város volt alpolgármestere - Fideszes országgyűlési képviselője, és a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára - nyerte meg Pécsett az időközi önkormányzati képviselő-választást. A Fidesz, MDF és az MKDSZ közös jelöltje a leadott szavazatok 46,3 százalékát szerezte meg. Második helyen az MSZP jelöltje, Szirtes Gábor végzett, aki a voksok 21 százalékát szerezte meg, harmadik a MIÉP-es Sipos Sándor lett. Mikes Éva elmondta, hogy a városi képviselő-testületi tagság nem jelent számára lényeges többletfeladatot, hiszen eddig is szoros figyelemmel kísérte az önkormányzat tevékenységét.

A város 7. számú választókerületének eddigi fideszes képviselője kultúrdiplomáciai megbízatása miatt mondott le. A képviselő-testület mandátumáért hat jelölt indult. A választókerület csaknem 4 ezer szavazópolgárából 434-en adták le voksukat. Ez a részvételi arány magasabb, mint a két évvel ezelőtti időközi választásé volt.