Jenő
-2 °C
6 °C

Feljelentéskiegészítés az SZDSZ ügyében?

Népszabadság
2002.01.02. 06:28
A feljelentéskiegészítés határideje december 30-én lejárt, ezért várhatóan már ma döntenek a BRFK illetékesei arról, hogy Horváth Béla kisgazda képviselő feljelentésként kezelt ügyészségi bejelentése nyomán, mérleghamisítás és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt elrendelik-e a nyomozást a Szabad Demokraták Szövetsége ismeretlen elkövetőivel szemben. A Népszabadságot rendőrségi források úgy tájékoztatták, a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy - a törvényes lehetőséggel élve - a BRFK további tizenöt nappal meghosszabbítja a feljelentéskiegészítést.

Horváth Béla kisgazda képviselő - egyebek mellett - a párttörvény megsértésével és mérleghamisítással vádolta meg az SZDSZ-t. Horváth a birtokában lévő dokumentumokra hivatkozva azt állította, az ellenzéki párt az 1998-as választási kampányban 800 milliós adósságot halmozott fel, az adott évről készített, és a Magyar Közlönyben közzétett pénzügyi beszámolójában azonban azt állította, hogy csak 450 millió forintot költött a kampányra. Horváth emellett tiltott pénzügyi műveletekben való részvétellel is megvádolta az SZDSZ-t, és azt is állította, hogy számos jogsértés és visszaélés történt a párt Mérleg utcai székházának eladása, illetve jelenlegi - XIV. kerületi Gizella úton lévő - központi irodájuk megvásárlásakor. Az SZDSZ kezdettől tagadta és viszszautasította Horváth vádjait, majd jó hírük megsértéséért beperelték a honatyát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?