Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Medgyessy üdvözlőlevele a papoknak

Magyar Nemzet
2002.01.03. 06:59
Az óév utolsó napjaiban a római katolikus, a református és az evangélikus egyház papjai, valamint püspökei számára üdvözlőlevelet küldött Medgyessy Péter. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje által szignált írásban többek között az olvasható: "magam a hit, az erkölcs erejében bízva a még ínségben szenvedők gondjainak enyhítésén, a már megerősödöttek további sikerein dolgozom (_) Tudom, hiszem, vallom, hogy ha sikerül öszszefognunk, ma még elesett, magára hagyott honfitársaink emberi méltósága kiteljesedik (_) Szolgálatunk közös gyümölcse egy erős nemzet tehát, egy sikeres Magyarország, melyet csak közös hittel, közös erővel tudunk felépíteni."

Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke elmondta: nem tartja jó dolognak, ha a közelgő választási kampányban az egyházakat is fel akarják használni. Mint fogalmazott, ezt "kifejezetten károsnak és az egyházakra nézve is bántónak" tartja. Hozzátette: az egyházak önállóságát sérti, ha valaki kívülről akarja meghatározni, hogy kinek, kivel van "közös szolgálata".