Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ketten sztrájkolnak Ferihegyen

2002.01.04. 09:39
Az irányítótoronyban szolgálatot teljesítő hat irányító közül kettő sztrájkol - közölte péntek reggel Metes György, a sztrájkot hirdető Magyar Légiforgalmi Szolgálatok Szakszervezetének (MLSZSZ) elnöke az MTI-vel. Péterffy Gábor, a HungaroControl megbízott szóvivője elmondta, hogy a forgalomban semmilyen fennakadás nem lesz. Hozzátette: a reggel hét órás váltást követően közvetlenül a légiforgalmi irányításban 57-en teljesítenek szolgálatot Ferihegyen.

A szóvivő megerősítette, hogy a sztrájkolók egy külön helyiségben tartózkodnak. Elmondta, hogy a munkáltató számításai szerint szombaton ismét tíz fő körülire bővül a sztrájkolók létszáma, mivel ebben az időszakban teljesítenek szolgálatot azok, akik a munkabeszüntetés kezdetén is sztrájkoltak. Közéjük tartozik Metes György, az MLSZSZ elnöke is. Péterffy Gábor hangsúlyozta, hogy a sztrájkolók számának várható növekedése ellenére sem lesz fennakadás a légi forgalomban.