Judit
2 °C
7 °C

Ketten sztrájkolnak Ferihegyen

2002.01.04. 09:39
Az irányítótoronyban szolgálatot teljesítő hat irányító közül kettő sztrájkol - közölte péntek reggel Metes György, a sztrájkot hirdető Magyar Légiforgalmi Szolgálatok Szakszervezetének (MLSZSZ) elnöke az MTI-vel. Péterffy Gábor, a HungaroControl megbízott szóvivője elmondta, hogy a forgalomban semmilyen fennakadás nem lesz. Hozzátette: a reggel hét órás váltást követően közvetlenül a légiforgalmi irányításban 57-en teljesítenek szolgálatot Ferihegyen.

A szóvivő megerősítette, hogy a sztrájkolók egy külön helyiségben tartózkodnak. Elmondta, hogy a munkáltató számításai szerint szombaton ismét tíz fő körülire bővül a sztrájkolók létszáma, mivel ebben az időszakban teljesítenek szolgálatot azok, akik a munkabeszüntetés kezdetén is sztrájkoltak. Közéjük tartozik Metes György, az MLSZSZ elnöke is. Péterffy Gábor hangsúlyozta, hogy a sztrájkolók számának várható növekedése ellenére sem lesz fennakadás a légi forgalomban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?