Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Távozni készül az MTI elnöke

Népszabadság
2002.01.05. 12:35
Távozását fontolgatja a Magyar Távirati Iroda elnöke. Dorogi Sándor informálisan már tárgyalásokat kezdeményezett a közös megegyezésről. A felvetést e heti ülésén megtárgyalta az elnök kinevezéséről és felmentéséről döntő MTI Tanácsadó Tulajdonosi Testület, de a parlamenti frakciók által delegált tagok nem fogadták el a Dorogi által támasztott feltételeket (úgy tudjuk, anyagiakról volt szó). Dorogi az utolsó közmédium-vezető, akit még a Horn-kormány alatt választottak meg, mandátuma decemberben jár le.

Dorogi megerősítette a közös megegyezésről szóló javaslatot, ennek elutasítását egyfajta bizalmi szavazásnak tekinti. Ezzel szemben Langmár Ferenc, akit a Fidesz-frakció delegált a TTT elnöki tisztségébe, közölte: semmiképpen nem tekinthető bizalmi szavazásnak a kezdeményezés elutasítása. Dorogi távozási szándékának a hátterében a lap értesülése szerint az áll, hogy az elnök felett bizonyos jogköröket gyakorló TTT-vel egyébként sem felhőtlen kapcsolata az elmúlt időszakban különösen feszültté vált. Ez többnyire jogköri vita: Dorogi ragaszkodik ahhoz, hogy ő a cég menedzsere és ügyvezetője, a TTT pedig igyekszik egy hagyományos részvénytársaság igazgatóságaként beleszólni az MTI ügyeibe. Az elnök visszahívását a nemzeti hírügynökségről szóló törvény szinte lehetetlenné teszi.