Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Élő parlamenti közvetítés az interneten

Népszabadság
2002.01.05. 12:44
Élő internetes közvetítés lesz a parlament üléseiről, a tervek szerint az érdeklődők a választások utáni új Országgyűlés alakuló ülését már a számítógépes világhálón is figyelemmel kísérhetik. Az Országgyűlés Hivatala a közelmúltban közbeszerzési pályázatot írt ki az élő internetes parlamenti közvetítés technikai feltételeinek megteremtésére. Ennek keretében olyan videoarchívumot is ki akarnak alakítani, hogy az egyes felszólalások ne csak a jegyzőkönyvek írott formájában, hanem képekben is visszakereshetők legyenek a számítógépes világhálón.

Jelenleg csak a Magyar Rádió közvetíti folyamatosan, az elejétől a végéig az egyes parlamenti üléseket. Azok hallgatását azonban nehezíti, hogy az élő parlamenti közvetítéseket csak az úgynevezett keleti URH-sávon sugározzák. Az MTV pedig csak korlátozott óraszámban közvetíti élőben a parlament üléseit. Számítógépes szakemberek becslése szerint néhány tízmillió forintba kerülhet az élő internetes parlamenti közvetítés technikai feltételeinek kialakítása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?