Jolán
2 °C
4 °C

Hamis utazási csekkek Spanyolországból

MTI
2002.01.08. 17:05
Hamisított Visa utazási csekkeket találtak a ferihegyi vámosok egy Spanyolországból érkező csomagban - tájékoztatta Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője, közleményben az MTI-t.

A Ferihegyi 1. számú repülőtéri vámhivatal munkatársai egy Spanyolországból Magyarországra küldött csomag tételes vizsgálata során a bejelentett vámáruk - 2 darab pohár és 1 darab audiokazetta -, alatt 591 darab, egyenként 100 dollár értékű Visa utazási csekket fedeztek fel. A csekkek tüzetesebb vizsgálata során a vámosoknak kétsége támadt azok eredetére vonatkozóan, ezért szakértőt rendeltek ki.

A szakértői vélemény szerint, az összességében mintegy 20 millió forint értékű csekkek hamisítványok, ezért azokat a vámhivatal lefoglalta és a vámkezelést kérő személy ellen pénzhamisítás bűncselekmény alapos gyanúja miatt feljelentést tettek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?