Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Roma iskoláknak hirdetett pályázatot az Oktatási Minisztérium

MTI
2002.01.09. 07:15
Roma kisebbséghez tartozó gyermekek iskolai életmódra való felkészítésében, illetve a tanulók iskolai előmenetelében kiemelkedő eredményt elért óvodák, általános és középiskolák, kollégiumok kaphatnak összesen 25 millió forintos támogatást a szaktárca most meghirdetett pályázatán. Az Oktatási Minisztérium felhívása szerint pályázatot olyan óvodák, alap- és középfokú oktatási intézmények nyújthatnak be, amelyek már legalább három éve eredménnyel valósítják meg a roma kisebbséghez tartozó gyermekek, tanulók iskolai életmódra való felkészítését, illetve iskolai előmenetelt segítő programjaikat, és ezt adatokkal igazolni is tudják.

Az oktatási tárca pályázatot hirdet olyan roma fiatalok számára is, akik a magyarországi egyetemeken, főiskolákon államilag elismert, felsőfokú végzettséget, szakképesítést nyújtó képzésben vesznek részt. Az Oktatási Minisztérium felhívása szerint a pályázók részleges vagy teljes támogatást kaphatnak képzésükhöz. A pedagógus hivatást választók a képzési költség teljes összegét elnyerhetik, míg a más pályára készülő esetében a támogatás mértéke legfeljebb 70 ezer forint lehet.