Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabolcsi nem az M3-as nyomvonal-módosítására

MTI
2002.01.10. 13:22
Nemet mondott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés az M3-as autópálya Debrecen irányú nyomvonal-módosítására a csütörtökön Nyíregyházán tartott ülésén. A testület határozatban nyilvánította ki, hogy kizárólag csak a sztráda eredeti, Polgár-Nyíregyháza közötti szakaszának megépítésével ért egyet, és legfeljebb csak annyi módosítás tart elfogadhatónak, miszerint az autópálya Polgárt északról kerülje meg. A szabolcsi közgyűlés elutasította azt a változatot, hogy az autópálya Polgártól, Debrecen irányába, Pródig épüljön meg, s onnan tovább csak autóút készüljön Nyíregyháza és az ukrán országhatárig, illetve autóút csatlakoztassa a hajdú-bihari megyeszékhelyet az M3-ashoz.

A határozatban a testület kinyilvánította azt is, hogy a Debrecent bekötő M35-ös gyorsforgalmi út nem képezheti az M3-as autópálya továbbépítésének alternatíváját, Hajdú-Bihar megye és székhelyének megközelítését olyan nyomvonalon kell biztosítani, amely az ottani térségnek a lehető legjobban megfelel. A testület 23 igen, 5 nem és 15 tartózkodással hozta meg a döntést, úgy, hogy a vitában a kormányzó pártokhoz, a Fideszhez, az MDF-hez és az FKGP-hez tartozó önkormányzati képviselők nem nyilvánítottak véleményt.