Ödön
1 °C
11 °C

Válságstábot alakítottak a hajléktalan-ellátó szervezetek

MTI
2002.01.11. 18:12
Válságstábot alakított pénteken több, a hajléktalanok ellátásával foglalkozó budapesti szervezet, hogy együttesen tárgyaljanak a Szociális és Családügyi Minisztérium illetékeseivel a kialakult helyzetről - tudatta a Menhely Alapítvány pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a minisztérium által póttámogatásként kilátásba helyezett 14 millió forint nem érkezett meg a szóban forgó szervezetekhez, mivel a pénz felhasználásáról a tárca még nem kötött szerződést velük. A szervezetek arról is tájékoztatnak, hogy december 22 óta a minisztériumban van újabb, több mint 12 millió forintos támogatási igényük, melyre a tárca még reagált. - Megerősítjük, hogy a hajléktalan emberek ellátásával kapcsolatos problémáknak csak egy része finanszírozási, a téli krízisellátás megoldásán kívül a jogi szabályozás és a szakmai előírások közös újragondolására is szükség van - olvasható a közleményben.

A hajléktalanokról gondoskodó szervezetek december közepén is nyilvánosságra hozták álláspontjukat, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy ellátási válsághelyzet alakulhat ki Budapesten, amelynek következtében segítség nélkül maradhatnak a rászorulók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?