Szilvia
5 °C
16 °C

Terry Black megtámadja a gyámhivatal döntését

MTI
2002.01.15. 16:37
Bíróság előtt támadja meg Rácz Károly, ismert nevén Terry Black az általa kezdeményezett örökbefogadási ügyben a Fővárosi Gyámhivatal másodfokon hozott határozatát - tájékoztatta Mester Csaba, a transzszexuális előadó ügyvédje az MTI-t kedden.

Közölte: azért kérik a bíróságnál a közigazgatási határozat felülvizsgálatát, mert az álláspontjuk szerint jogsértő.

Mester Csaba elmondta: hétfőn kapta kézhez a Fővárosi Gyámhivatal másodfokú határozatát, amely helyben hagyta a XVI. kerületi gyámhivatal örökbefogadás elutasítására vonatkozó döntését. A másodfokú határozatban a Fővárosi Gyámhivatal ugyanakkor megállapította, hogy a XVI. kerületi gyámhivatal határozata jogsértő volt, de ez nem befolyásolta az érdemi döntést, ezért azt nem változtatták meg.

Mester Csaba közölte: azért fellebbeztek, mert álláspontjuk szerint a felfüggesztés időtartama alatt az apa nem tehetett volna nyilatkozatot arról, hogy nem járul hozzá az örökbefogadáshoz, és ennek alapján a gyámhivatal nem is hozhatott volna határozatot az örökbefogadás elutasításáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?