Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Politikai fórum a kényszersorozás ellen

MTI
2002.01.16. 17:03
A sorkötelezettség eltörlésének kérdéséről szervez politikai fórumot a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája (HEL) februárban - tájékoztatta a szervezet az MTI-t szerdán.

A sajtóközlemény szerint a február 16-i fórum célja, hogy a választási kampányhoz kapcsolódva világossá tegye a választópolgárok előtt, hogy mely pártok akarják megszüntetni a sorozást és melyek nem. A HEL pártsemlegessége szellemében teljes jogú résztvevőként várja mindazon pártokat, szervezeteket, közéleti személyiségeket és szakértőket, amelyek közölni kívánják véleményüket a sorkötelezettséggel kapcsolatban.

A liga tájékoztatása szerint eddig jelezte részvételét az MSZP, az SZDSZ és a Centrum is. A HEL úgy vélekedik, hogy Magyarországon megérett a helyzet arra, hogy a kényszersorozás megszűnjön. Ma már nemcsak a közvetlenül érintett fiatalok, hanem jelentős politikai erők és biztonságpolitikai szakértők is felismerték: a sorozott hadsereg elavult. A fórum helyszínét és programját később közlik majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?