Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Utólag ellenőrzik a nemzeti parkokban vadászókat

2002.01.17. 16:25
Az elmúlt három évben területükön folytatott vadászatok visszamenőleges ellenőrzésére utasította a nemzeti parkokat a környezetvédelmi miniszter csütörtökön. Turi-Kovács Béla szabadszállási sajtótájékoztatóján közölte: a közelmúltban felfedezett madárpusztítás kapcsán a természetvédelmi intézmények vezetőit felszólította, hogy ellenőrizzék, történt-e bármilyen anomália a vadászatok kapcsán. Ha igen, akkor a rendőrség bevonásával vizsgálatot kell lefolytatni - jelentette ki a miniszter, emlékeztetve arra, hogy a nemzeti parkok szakemberei komoly szerepet játszottak az elpusztított védett madarak ügyében történt rendőrségi felderítésben.

Turi-Kovács Béla beszámolt arról, hogy január 24-ére konferenciát hívott össze Kecskemétre. A megbeszélésre azokat a környezetvédelmi és vadászati szakembereket várják, akik valamilyen módon tenni kívánnak a közelmúltbeli madárpusztításhoz hasonló esetek megakadályozására.