Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MSZP szerint Orbán Viktor átírta a kedvezménytörvényt

MTI
2002.01.18. 17:12
A magyar-román egyetértési nyilatkozat felfüggesztését, új megállapodások kezdeményezését, illetve a kedvezménytörvény eredeti, a parlament által elfogadott változatának életbe léptetését követeli az MSZP az Országgyűlés legközelebbi, februári ülésén - közölte az MSZP alelnöke pénteken Egerben.

Juhász Ferenc sajtótájékoztatóján elmondta: az MSZP megszavazta a kedvezménytörvényt, mert tagjai úgy gondolták, hogy alapvető feladat a határon túli magyarokról való gondoskodás, annak biztosítása, hogy helyben, szülőföldjükön találják meg a boldogulásukat.

- Ehhez képest a Magyar Köztársaság miniszterelnöke átírta a parlament által elfogadott törvényt; ez az ami elfogadhatatlan - hangoztatta a szocialista politikus.

Juhász Ferenc szerint "ez korlátlan lehetőséget biztosít nyolcvanezer embernek arra, hogy Magyarország területén munkát vállaljon".

- Az történt, hogy miközben Orbán Viktor az Európai Unióval megállapodott abban, hogy magyar munkaerő nem mehet ki az EU-ba hét évig a csatlakozásunkat követően, addig a magyar határokat keletre kinyitotta, ezzel súlyos konfliktust okozva a határ menti megyéknek, a fővárosnak és agglomerációjának - fogalmazott.