Az MSZP szerint Orbán Viktor átírta a kedvezménytörvényt

MTI
2002.01.18. 17:12
A magyar-román egyetértési nyilatkozat felfüggesztését, új megállapodások kezdeményezését, illetve a kedvezménytörvény eredeti, a parlament által elfogadott változatának életbe léptetését követeli az MSZP az Országgyűlés legközelebbi, februári ülésén - közölte az MSZP alelnöke pénteken Egerben.

Juhász Ferenc sajtótájékoztatóján elmondta: az MSZP megszavazta a kedvezménytörvényt, mert tagjai úgy gondolták, hogy alapvető feladat a határon túli magyarokról való gondoskodás, annak biztosítása, hogy helyben, szülőföldjükön találják meg a boldogulásukat.

- Ehhez képest a Magyar Köztársaság miniszterelnöke átírta a parlament által elfogadott törvényt; ez az ami elfogadhatatlan - hangoztatta a szocialista politikus.

Juhász Ferenc szerint "ez korlátlan lehetőséget biztosít nyolcvanezer embernek arra, hogy Magyarország területén munkát vállaljon".

- Az történt, hogy miközben Orbán Viktor az Európai Unióval megállapodott abban, hogy magyar munkaerő nem mehet ki az EU-ba hét évig a csatlakozásunkat követően, addig a magyar határokat keletre kinyitotta, ezzel súlyos konfliktust okozva a határ menti megyéknek, a fővárosnak és agglomerációjának - fogalmazott.