Ödön
1 °C
11 °C

Budapestre érkeztek Szent Gellért sarok- és csigolyacsontjai

MTI
2002.01.18. 19:04
Az előzetes terveknek megfelelően pénteken megérkezett Budapestre Szent Gellért csontereklyéje Olaszországból - erősítette meg Horváth Gábor külügyi szóvivő az MTI megkeresésére.

A csontmaradványok ajándékozás révén kerültek a muránói San Donato-bazilikából a magyar fővárosba.

Az ereklyét a magyar állam képviseletében Semjén Zsolt, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma egyházi ügyekért felelős helyettes államtitkára a jövő kedden nyújtja át ünnepélyesen Osztie Zoltánnak, a Belvárosi Főplébánia plébánosának, a kezdeményezés elindítójának.

Az ereklye két részből, egy sarokcsont- és egy csigolyacsont-darabból áll, s a későbbiekben Szent Gellért első sírhelyén, a Belvárosi Főplébánia Március 15. téri templomának új kegyoltárán látható majd.

Lábszárcsontját már 1992-ben Magyarországra hozták Itáliából. Ezt az ereklyét, muranói kristály ereklyetartóban a szegedi Fogadalmi templomban helyezték el, Gellért csanádi püspöksége emlékére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?