Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MDF-ből a Centrumpártba távozik a nyírbátori polgármester

MTI
2002.01.21. 13:48
Lemondott a Magyar Demokrata Fórumban viselt tisztségeiről, felfüggesztette párttagságát, és a Centrum Pártban politizál tovább Petróczki Ferenc Nyírbátor polgármestere. Petróczki Ferenc lemondását azzal indokolta, hogy ma már nem találja az MDF-ben azt az eszmeiséget, amely alapján az 1980-as évek végén a párthoz csatlakozott. A politikus hozzátette: már régóta foglalkoztatta a távozás gondolata. Petróczki Ferenc az MDF országos elnökségének és választmányának egyaránt tagja volt, regionális pártelnökként tevékenykedett Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint tagja volt a szabolcsi választmánynak, s egykor elnöke is volt a Szabolcs megyei szervezetnek.

Petróczki hozzátette: elfogadta Kupa Mihály egykori pénzügyminiszter felkérését, és a Centrum Pártban politizál tovább, s nem elképzelhetetlen, hogy akár országgyűlési képviselőjelöltséget is vállal. A jelölésről még folynak az egyeztetések, az viszont tény, hogy ősszel Nyírbátorban, a Centrum Párt támogatásával indulok az önkormányzati választáson, és újra megpályázom a polgármesteri tisztséget, amit 1990 óta betöltök - fűzte hozzá Petróczki Ferenc.