Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A szocialisták aggódnak Grespik miatt

MTI
2002.01.21. 18:11
Ha jogilag nem is kötelező, de etikailag-politikailag célszerű lenne, ha a MIÉP listáján szereplő Grespik László, a fővárosi közigazgatási hivatal vezetője a választások végéig felfüggesztené köztisztviselői munkáját - nyilatkozta Tóth András hétfőn az MTI-nek. Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, hogy Grespik László jogilag azután válik képviselőjelöltté, hogy pártja hivatalosan is országos listát állít. Miután azonban pártelkötelezettsége egy hét végi MIÉP-rendezvényen nyilvánvalóvá vált, ezért szerintünk az lenne a korrekt, ha a köztisztviselő szabadságra menne. A szocialisták jelöltjei, például Vári Gyula honvédtiszt is így cselekedtek - tette hozzá.

Tóth András rámutatott: a hivatalvezető közéleti szerepvállalásai szerinte már korábban nyilvánvalóvá tették, hogy "politikailag túlfűtött" a tevékenysége. A szocialista politikus úgy tudja, hogy a közigazgatási hivataloknak jelentős szerepük van a parlamenti választások előkészítésében, lebonyolításában. Ebben a helyzetben így aggályos a hivatalvezető politikai szerepvállalása, s ezért szerinte Grespik Lászlónak a nyilvánvaló összeférhetetlenség miatt le kellene mondania posztjáról.