Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eldőlt, hogy Budapest pályázik a 2012-es olimpiára

Magyar Nemzet
2002.01.22. 07:35
Bizonyossá vált, hogy Budapest pályázik a 2012-es nyári ötkarikás játékok rendezési jogának elnyerésére - jelentette ki a Magyar Nemzetnek Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat miniszteri biztosa. Mint mondta: a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére a világ négy legnagyobb tanácsadó cége pályázott, ami azt mutatja, hogy a gazdasági élet szereplői is reálisnak tartják a magyar célt. A pályázat beadására vonatkozó döntést az alapozta meg, hogy az ötletet gyakorlatilag minden érintett szereplő, így a kormány, a fővárosi önkormányzat, az Olimpiai Pályázat- előkészítő Bizottság (OPEB) és az építészszakma egyaránt támogatta, s a parlament előtt van egy, a pályázatra vonatkozó határozattervezet is, amely minimum ötpárti egyetértésre számíthat.

Fürjes elmondta: a négy pályázó cég - a KPMG, az Ernst & Young, a Price WaterhouseCoopers, valamint az Arthur Andersen - mindegyike magyar mérnök- és tervezőirodákkal, városrendezőkkel közösen pályázott. A győztest nyílt közbeszerzési eljárással választják ki február 5-ig, az elbírálást az OPEB és az ISM munkatársaiból álló szakmai grémium végzi. A napilapnak arra a kérdésére, hogy mekkora megbízási díjat kap a nyertes, Fürjes Balázs azt felelte: a parlament az OPEB működésére 620 millió forintot különített el, ennek egy része fordítható a megvalósíthatósági tanulmány finanszírozására. A pontos számot az eredményhirdetésnél hozzák nyilvánosságra.