Szilvia
5 °C
16 °C

Pálinkás József nem vállalja az MTA elnöki tisztjét

MTI
2002.01.22. 07:48
Bármennyire is megtisztelő, nem vállalhatom az MTA elnöki posztjára való jelölést - nyilatkozta Pálinkás József oktatási miniszter az MTI érdeklődésére. Az akadémiai elnökválasztást május 6-án rendezik, s a jelöltek között felmerült Pálinkás József neve is. Az oktatási tárca vezetője elmondta: január elején kereste meg a jelölőbizottság elnöke, azzal, hogy az Akadémia számos tagja jelölte őt az elnöki tisztségre.

Pálinkás József, mint mondta, hosszas mérlegelés után úgy döntött: miniszterként felelősséggel tartozik a megkezdett feladatok végigviteléért, ezért bármennyire is megtisztelő, nem vállalhatja a felkérést. Hozzátette: amikor 2001. július 16-án az oktatási tárca élén megkezdte első munkanapját, felelősséget vállalt a magyar köz- és felsőoktatást megújító elképzelések megvalósításáért. Egy ilyen feladatban a legkisebb bizonytalanság sem engedhető meg. Úgy gondolom, hogy miniszteri megbízatásomat végig kell vinnem, s addig kell folytatnom, amíg szükség van rám - fogalmazott Pálinkás József.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?