Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Horn: A katolikus egyház ne kampányoljon

MTI
2002.01.22. 11:36
Horn Gyula volt szocialista miniszterelnök szerint a katolikus egyház vezetői és a lelkészek sok helyen közvetlenül beleavatkoznak a választási kampányba, sőt keményen kampányolnak is; ez, mint mondta, sérti a keresztény etikát. Az ellenzéki politikus erről sajtótájékoztatón beszélt kedden a fővárosban, jelezve, hogy ezzel kapcsolatban levelet küld a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke részére. Elmondta: az ország különböző pontjain arról tájékoztatták az emberek, hogy a katolikus templomokban a papi szószéket átengedik fideszes politikusoknak, és újabban a gyónás szentségét is megsértik, mert arról győzködik a feloldozásra váró hívőt, hogy a Fideszre szavazzon.

Horn Gyula hangsúlyozta: a katolikus egyház nem vállalhat közösséget azzal a jobboldallal, amely hazaárulónak és nemzetárulónak nevez ellenzéki politikusokat. A politikus utalt arra, hogy ez a magatartás vezetett Magyarország első és második világháborús szerepvállalásához, amely óriási károkat okozott a nemzetnek. Véleménye szerint egy demokratikus államban az ember lehet egyszerre mélyen vallásos és baloldali érzelmű is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?