Jolán
2 °C
4 °C

Pénzmosás elleni kormánybiztost neveztek ki

MTI
2002.01.23. 18:56
A pénzmosás elleni fellépés koordinálásáért felelős kormánybiztost nevezett ki a kormány Balogh László személyében 2002. január 8-i hatállyal - derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából. Balogh László a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) nemzetközi főosztályát vezette eddig, így munkája alapvetően érintette a pénzmosás elleni magyar intézkedések egyeztetését a nemzetközi szervezetekkel.

A közlönyben kihirdetett kormányhatározat szerint a biztos feladatkörébe tartozik, hogy kezdeményezze és koordinálja a pénzmosás megakadályozását célzó jogszabály-módosításokat, és javaslatokat tegyen a jogszabályokból fakadó feladatok végrehajtására. Ugyancsak a feladatkörébe tartozik az e tevékenységet érintő nemzetközi kapcsolatok tartása, tárgyalások előkészítése, irányítása, valamint a pénzmosással kapcsolatos hazai és nemzetközi kommunikáció irányítása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?