Aliz
6 °C
14 °C

Az MDF-ből a Centrumpártba távozik a nyírbátori polgármester

MTI
2002.01.21. 13:34
Lemondott a Magyar Demokrata Fórumban viselt tisztségeiről, felfüggesztette párttagságát, és a Centrum Pártban politizál tovább Petróczki Ferenc Nyírbátor polgármestere. Petróczki Ferenc lemondását azzal indokolta, hogy ma már nem találja az MDF-ben azt az eszmeiséget, amely alapján az 1980-as évek végén a párthoz csatlakozott. A politikus hozzátette: már régóta foglalkoztatta a távozás gondolata. Petróczki Ferenc az MDF országos elnökségének és választmányának egyaránt tagja volt, regionális pártelnökként tevékenykedett Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint tagja volt a szabolcsi választmánynak, s egykor elnöke is volt a Szabolcs megyei szervezetnek.

Petróczki hozzátette: elfogadta Kupa Mihály egykori pénzügyminiszter felkérését, és a Centrum Pártban politizál tovább, s nem elképzelhetetlen, hogy akár országgyűlési képviselőjelöltséget is vállal. A jelölésről még folynak az egyeztetések, az viszont tény, hogy ősszel Nyírbátorban, a Centrum Párt támogatásával indulok az önkormányzati választáson, és újra megpályázom a polgármesteri tisztséget, amit 1990 óta betöltök - fűzte hozzá Petróczki Ferenc.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?